This month Eddie Stobart opens its new flagship depot in Warrington, Cheshire. Just a stone’s throw away from the company’s head office, the fully refurbished site has been set up to centralise the service support functions and will house the administration, HR, IT, business systems, system support, fleet functions as well as the unique Eddie Stobart training academy.

News

The move will see the rehousing of the fleet department and the training academy, who previously occupied sites in Widnes. These teams will be accommodated in ample sections of the spacious new site, purpose-designed for their needs. The project team, led by Head of Facilities Neale Burdon, working with over 35 contractors and Eddie Stobart staff, plus construction and property consultants Cube, discussed the specialist needs of those departments with their respective heads, resulting in designs precisely tailored to their needs. To accommodate the teams’ needs, the huge main interior of the building was split into sections with enormous double-skinned partition walls; one section for the academy’s training rooms, which double as meeting rooms, and one for fleet, which includes modular office buildings overlooking the space in one corner and a sub-section cordoned off for truck wrapping in another.

In order to meet the needs of the ever-expanding business the new site has a number of hot desks for use by visiting staff and clients/partners, and boasts 17 meeting/training rooms, some self contained, and some in the massive, open central space which also houses an impressive self service café that can seat 150. Outside, there’s room enough for 165 cars and 100 LGVs, and a brand new access road has been built for exclusive access to the site and a direct connection to the head office just across the road.

The new offices also house a striking reception built from the shell of an Eddie Stobart LGV, pictured below. 

The concept was originally formulated by Neale and Chief Executive Officer William Stobart around January 2014 and has cost around £1 million. Neale has worked tirelessly on the designs ever since and works continued right up to the point that the staff began to move in at the end of August.